Čuvari srca

Čuvari srca

Obilježavanje Svjetskog dana srca
i početak programa Čuvari srca

Javnozdravstveni program pod nazivom “Čuvari srca” pokrenut je kao odgovor na potrebu promicanja kardiovaskularnog zdravlja, informiranja i educiranja građana o prevenciji kardiovaskularnih bolesti i važnosti njihove aktivne uloge u sprječavanju odnosno ranom prepoznavanju, uklanjanju i liječenju čimbenika rizika, ove godine s posebnim naglaskom na ranom otkrivanju bolesnika s visokim rizičnim faktorima i obiteljskom hiperkolesterolemijom (FH).

Važnost pokretanja ovakvog programa se najbolje može iščitati iz činjenice da su kardiovaskularne bolesti i dalje najčešći uzrok smrti u svijetu te da u Republici Hrvatskoj iste čine 50% uzroka svih umrlih, što je više od 25.000 ljudi godišnje.

Jedan od ciljeva programa je otkriti osobe s izrazito visokim rizikom za kardiovaskularni događaj i smrtnost, a poglavito onih s OH te u konačnici izrada nacionalnih smjernica za otkrivanje i liječenje OH.

Ovogodišnji fokus Svjetske srčane federacije je usmjeren na stvaranje okruženja za zdravlje srca tako da svatko ima priliku izabrati zdravo bilo na poslu, kod kuće ili kroz igru.

Mi smo taj fokus pretvorili u: Kroz igru, kod kuće ili na poslu napravi zdravu aktivnost i budi za nju nagrađen.

 

Please publish modules in offcanvas position.