Novosti

Radionica o postupku oživljavanja

U Hrvatskoj svakoga sata od iznenadnog srčanog zastoja umre jedna osoba, što doseže brojku od čak 9000 građana godišnje. Prosječno vrijeme dolaska hitne medicinske pomoći u Hrvatskoj je 13 minuta, a svakom se minutom bez provođenja postupaka oživljavanja šansa za preživljavanje osobe u srčanom zastoju smanjuje za 10 do 12 %.

Važno je stoga informirati i educirati što veći broj građana, kako bi započinjanjem oživljavanja prije dolaska hitne medicinske pomoći pomogli zajedno spasiti što više života. Naime, danas u manje od 20% slučajeva srčanog zastoja izvan bolnice se pruža prva pomoć od strane prolaznika.

Logo HKS 150px      HKD logo     Stepp

Zaklada „Hrvatska kuća srca“, Hrvatsko kardiološko društvo i Udruga studenata StEPP pozivaju Vas na praktičnu radionicu o postupku oživljavanja koja će se održati u subotu, 3. lipnja 2017. godine, na Cvjetnom trgu (Trg Petra Preradovića) s početkom u 11:00 sati.

U dvosatnom događanju instruktori će kroz desetominutnu edukaciju uz pomoć lutaka za reanimaciju naučiti brojne zainteresirane prolaznike kako prepoznati srčani zastoj te kako provesti vanjsku masažu srca s umjetnim disanjem, kao i druge postupke koji našim članovima obitelji, prijateljima i sugrađanima mogu spasiti život.

Ovom edukativnom događanju nazočit će gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić i brojne osobe iz javnog života, uz prigodni nastup popularne plesne grupe "Atomic Dance Factory".

adf2

Please publish modules in offcanvas position.