Novosti

Trči sa srcem u Zagrebu, Osijeku i Splitu

U sklopu projekta Čuvari srca u nedjelju 15. svibnja 2016. godine održat će se cestovna utrka Trči sa srcem istovremeno u tri grada s ciljem osvještavanja javnosti o bolesti zatajenja srca.

Svi zainteresirani građani mogu se besplatno prijaviti na utrku te sudjelovati aktivno u suzbijanju bolesti srca i krvožilnog sustava, s obzirom da je fizička aktivnost iznimno važna za održavanje zdravlja.

Uzroci zatajenja srca su različiti, a uključuju visok krvni tlak (hipertenziju), bolest srčanih zalistaka, prirođene bolesti srca, kardiomiopatiju, tumor srca i druge bolesti srca. Navedene bolesti često su posljedica neodgovornog ponašanja spram vlastitog tijela što uključuje pušenje, debljinu, pretjerano konzumiranje alkohola i prehrane s mnogo masnoća i soli. Učestalost srčanog zatajenja u populaciji je čak oko 5 posto.

Zagreb

Utrka Trči sa srcem održat će se u suradnji s trkačkim klubom RUN.HR iz Zagreba na Jarunu sa startom kod košarkaškog igrališta, a prijavljeni građani trčat će 5.000 metara.

Osijek

Zahvaljujući Maraton klubu Hrvatski sokol iz Osijeka utrka duga 3.700 metara započet će na Trgu Sv. Trojstva (Tvrđa).

Split

Splićani će sa startom na Rivi moći izabrati jednu od dvije rute od 2.500 i 5.000 metara koje će pripremiti Maraton klub Marjan i Proaktiv klub iz Splita.

Prijave na utrku Trči sa srcem traju do 13. svibnja u 23.59 sati, a mogu se izvršiti na službenoj web stranici www.trcisasrcem.com.

wwwtrcisasrcem.com 03

Please publish modules in offcanvas position.